Saskia Laroo Jazz & Dance in Nederland
(nieuwsbrief 18 september 2014)
Saskia Laroo

Joseph Bowie meets the Saskia Laroo Band
@
Opening Night Amsterdam Dance Event 

De 'Opening Night' van het internationaal beroemde Amsterdam Dance Event (ADE) op 15 oktober biedt een uniek gezamenlijk optreden in Paradiso van de funklegende Joseph Bowie met de Saskia Laroo Band. Behalve uniek is het concert ook opmerkelijk want het ADE is immers een DJ-festijn. De vermaarde New Yorkse trombonist Joseph Bowie maakte naam als Mr. Defunkt en scoorde tal van hits in de jaren zeventig. Bowie's muziek, die jazz, funk, fusion en punk omvat, heeft model gestaan voor het DJ-tijdperk. Zijn verschijning op het door BUMA-Stemra georganiseerde ADE is dan ook meer dan toepasselijk.

Onder het motto 'Joseph Bowie meets the Saskia Laroo Band' beklimt Mr. Defunkt samen met onze vaderlandse jazz-diva en trompettiste Saskia Laroo op 15 oktober het podium van de kleine zaal van Paradiso. Saskia Laroo brengt haar opzwepende band mee waarmee ze in Zimbabwe met veel succes optrad tijdens het Harare International Festival of the Arts. Een reeks optredens in dat Afrikaanse land leidde tot de release van de boeiende DVD 'Live in Zimbabwe'. Inmiddels is er ook, na vele verzoeken daartoe, een CD van het op deze DVD geregistreerde concert van 3 mei 2013 gereed. Deze zal ook tijdens de ADE Opening Night feestelijk ten doop worden gehouden.

Joseph Bowie (Joe Bowie voor vrienden) is vooral bekend als bandleider van Defunkt, een punk- funk-jazz band die in 1978 werd opgericht in New York City. Het was de eerste band die populaire muziek mixte met andere, extremere muziekgenres. Daardoor speelden ze al vanaf het begin zowel op jazzfestivals als in rockzalen. Hij is een broer van de avant-garde-jazztrompettist Lester Bowie en saxofonist Byron Bowie en leerde aanvankelijk piano en conga's spelen, maar stapte later over op de trombone. Als jongen speelde hij onder meer met de beroemde bluesmuzikant Albert King. Bowie woont sinds 2003 in Nederland.

Bowie heeft grote bewondering voor Saskia Laroo, die in Amerika is uitgeroepen tot 'Lady Miles Davis of Europe'. Die bewondering is overigens wederzijds, alsof ze altijd al op hetzelfde muzikale spoor zaten. Saskia Laroo creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als 'nu jazz' of 'swinging body music'. Ze slaagt erin verschillende muzikale genres zoals jazz, pop, dance en world op een overtuigende manier te combineren tot haar eigen uitdagende mix. Saskia woont wisselend in Nederland en Amerika.

Het concert in Paradiso begint op 15 oktober om 21.30 uur en duurt tot 23.00 uur. Daarvóór en daarna treedt de internationaal bekende Hongaarse lady DJ Dansor op, die zelf ook een eigen platenlabel heeft. De entreeprijs is €10,--.

 

kaartjes koop je hier <
Paradiso website
- - -
Poster Download

Paradiso Poster

Saskia Laroo and Joseph Bowie
@
YouTube

Saskia Laroo & Joseph BowieExtra uit de saskialaroo.com/Agenda

  • Performances in Sept/Oct with the Byrdspeak Ensemble and the ASE in Connecticut, USA
  • In kader van het ADE een extra optreden van Saskia Laroo in Jazzcafe Alto: We Play Dance ! in context of ADE extra performance by Saskia Laroo in Alto: We Play Dance ! dans le contexte de la performance de votre ADE par Saskia Laroo à Alto: We Play Dance ! in Zusammenhang mit der ADE zusätzliche Leistung von Saskia Laroo in Alto: We Play Dance ! 
  • optredens van Duo Laroo/Byrd plus gastDichter Pieter de Bruijn Kops oa. tijdens de Museumnacht in het Pianola Museum aan de Westerstraat - Amsterdam en het optreden van the Saskia Laroo Quartet ft. Mr. Warren Byrd op het Krokus Jazz Fest, Jelenia Gora, Polen.
 


Voor meer informatie:
freddie 'gig' vialle – cultmix.org | Saskia Laroo – saskialaroo.com
info@saskialaroo.com | tel NL: +31655713113 | tel US: +18608699531
josephbowie.com | laroorecords.com | comportrecords.com